Gestopte wielrenner Ligthart ploegleider bij opleidingsteam SEG

Gestopte wielrenner Ligthart ploegleider bij opleidingsteam SEG ANP

De onlangs gestopte wielrenner Pim Ligthart wordt de eerste ploegleider bij het Nederlandse wielerteam SEG Racing. De 32-jarige coureur meldde in december dat hij stopte als prof. De opleidingsformatie heeft ook Sven Jonker toegevoegd aan de staf.

Ligthart kijkt uit naar zijn nieuwe rol als ploegleider. "Ik heb meer dan tien jaar op het hoogste niveau in mijn sport gereden en ben er nu klaar voor om die kennis door te geven. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met deze talenten."

Eelco Berkhout, een van de teambazen van SEG Racing, noemt Ligthart de juiste man op de juiste plaats. "Ik ken hem al meer dan twaalf jaar en we hebben veel samengewerkt. Pim heeft veel ervaring als wielrenner en was al wegkapitein en coach voor jonge talenten tijdens zijn actieve carrière. Hij is slim, serieus en ambitieus. Met hem en Dries Hollanders hebben we twee ploegleiders in de koers die perfecte leermeesters zijn."

Ligthart werd in 2011 Nederlands kampioen op de weg en boekte zes zeges als prof. De afgelopen twee jaar was hij in dienst van het Franse Total Direct Energie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport