Gestopte hockeyer Balkestein gaat toch door

Hockeyer Marcel Balkestein is teruggekomen op zijn besluit om te stoppen. De 35-jarige Brabander gaat aan de slag bij de Duitse club Crefelder HC, dat de komst van Balkestein meldde op de website. ,,We hebben al drie jaar contact met Marcel en zijn heel blij dat het nu eindelijk gelukt is om hem te halen'', zei trainer Matz Mahn. ,,Marcel heeft grote internationale ervaring en geldt als een uitstekende verdediger, hij zal ons zeker helpen onze doelen te bereiken.''

Balkestein had in februari nog aangekondigd na afloop van het seizoen te stoppen. Een spierblessure zorgde ervoor dat de 108-voudig international van Oranje al in april vervroegd afscheid moest nemen. Met zijn club Oranje Zwart vierde de verdediger een maand later wel het kampioenschap. Balkestein, die met Oranje in 2012 de olympische finale tegen Duitsland verloor, leek daarna met pensioen te gaan.

Crefelder beweert nu echter hem te hebben overtuigd nog een jaartje door te gaan in de Duitse competitie. Balkestein treft bij zijn nieuwe club onder anderen landgenoten Roderick Musters en Joris Eshuis.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement