Gesink mist Tour de France

Wielrenner Robert Gesink start op 2 juli niet in de Ronde van Frankrijk. De beoogde kopman van Team LottoNL-Jumbo is onvoldoende hersteld van zijn val in de Ronde van Zwitserland. Dat meldde zijn ploeg woensdag. Gesink eindigde vorig jaar als zesde in de Tour.

Gesink sloeg ruim een week geleden over de kop in de tweede etappe van de Zwitserse wielerronde toen hij door een kuil in de weg reed. De Varssevelder belandde op zijn gezicht en kon zich van het ongeval niets herinneren. De ploeg liet afgelopen zondag weten dat het herstel van Gesink minder voorspoedig verliep dan gehoopt. ,,De progressie is beperkt. Deze hersenschudding kost veel energie'', meldde Gesink.

De medische staf oordeelde dat Gesink niet fit genoeg is voor de drieweekse beproeving door Frankrijk. ,,Ik heb veel energie gestoken in mijn voorbereiding op de Tour de France en tijdens de trainingsstage op Tenerife voelde ik me sterk. Het is een grote teleurstelling dat ik door deze tegenslag de Tour moet missen'', zei hij vanuit het Spaanse Girona.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement