Gepensioneerde agenten moeten Rio beveiligen

De organisatie van de Olympische Spelen heeft er een probleem bij: uit het hele land moeten duizenden politiemensen worden gehaald om de beveiliging van de olympische locaties in Rio de Janeiro op orde te brengen. Zelfs gepensioneerde agenten worden opgeroepen om het werk tijdelijk te hervatten.

De particuliere beveiligingsfirma Artel komt zijn afspraken namelijk niet na, zegt het Braziliaanse ministerie van justitie.

Het bedrijf Artel Recursos Humanos zou volgens The Wall Street Journal slechts 500 gekwalificeerde beveiligingsmensen hebben aangetrokken, terwijl dit er 3000 hadden moeten zijn. Het contract is met onmiddellijke ingang ontbonden. Het bedrijf wordt incompetentie verweten. ,,Het bedrijf wordt beboet voor zijn onverantwoordelijkheid," zei de Braziliaanse justitieminister Alexandre Moraes.

Politiemensen moeten nu de bediening van de röntgenapparatuur en de handmatige toegangscontroles tot de olympische locaties overnemen, inclusief agenten die al uit dienst zijn, meldt de website insidethegames.biz. Voor de beveiliging van de Olympische Spelen worden in totaal 85.000 mensen ingezet.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement