Geen wijzigingen bij SC Heerenveen voor duel met Ajax

Chidera Ejuke tijdens de thuiswedstrijd van Heerenveen tegen ADO. FOTO ANP SPORT

De spelers van SC Heerenveen die vorige week begonnen tegen FC Twente in Enschede, starten ook zaterdagavond in de wedstrijd tegen Ajax.

Het betekent dat Chidera Ejuke weer in de spits staat, Alen Halilovic rechtsvoor is en Mitchell van Bergen linksbuiten.

Coach Johnny Jansen is blij dat het Abe Lenstra-stadion helemaal vol zit. ,,Het merk Ajax verkoopt, dat snap ik. Maar ik ben er voor ons als club en ook voor de spelersgroep wel heel trots op dat het uitverkocht is. Prachtig man.”

De zege op Twente heeft voor rust gezorgd bij Heerenveen. ,,Er werd deze week meer gelachen dan in de periode daarvoor, toen de koppies wat strakker stonden allemaal. Dat we wonnen, was de bevestiging dat we op de goede weg zijn.”

Ajax, dat bepaald niet in goeden doen is, zal niettemin het spel willen maken in Heerenveen. ,,Als Ajax in bloedvorm was geweest, zou onze strijdwijze niet anders zijn geweest”, aldus Jansen. ,,Het blijft gewoon een ploeg met heel veel kwaliteit. Het is aan ons om te profiteren van de risico’s die zij nemen.”

Rein Smit (hamstringblessure), Runar Espejord (niet fit en ziek) en Warner Hahn (lichte knieblessure) ontbreken bij Heerenveen.

Opstelling : Bednarek; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Faik, Kongolo, Veerman; Halilovic, Ejuke, Van Bergen. 

home
net-binnen
menu