Geen wijzigingen bij SC Cambuur voor duel met FC Eindhoven

SC Cambuur begint vrijdagavond tegen FC Eindhoven met dezelfde elf spelers als in het gelijkspel tegen FC Den Bosch (1-1).

De wedstrijd van vorige week in Brabant was een van de beste van Cambuur dit seizoen, zo niet de beste. ,,We hadden kunnen en moeten winnen”, keek trainer René Hake donderdag na de laatste training nog even terug. Ook de week ervoor tegen Volendam deed Cambuur het goed, met name wat betreft het creëeren van kansen.

Ciganiks

Andrejs Ciganiks ontbrak in beide wedstrijden, eerst door interlandverplichtingen en daarna door fysieke problemen. De middenvelder uit Letland is weer inzetbaar, maar is zijn basisplaats kwijt. Het centrale duo Schils en Maulun blijft gehandhaafd op het middenveld, met Kallon en Mathieu respectievelijk op de rechter- en linkerflank.

Steenvoorden

Achterin krijgt Matthew Steenvoorden voor het derde duel op rij de voorkeur boven Emmanuel Mbende als partner van Robbert Schilder. Hake over die keuze: ,,Steenvoorden is in de opbouw een meerwaarde voor ons. Verdedigend kan het nog beter. Dat is het verschil tussen hem en Mbende. “ Met een glimlach: ,,Eigenlijk zou je beide moeten samenvoegen in één.”

Onberekenbare ploeg

Het duel in Leeuwarden is een ontmoeting tussen de nummers negen en zestien. Eindhoven won de laatste twee wedstrijden. Hake: ,,Ze startten slecht aan het seizoen, een beetje wisselend. Maar aanvallend zijn ze gevaarlijk, vooral in de omschakeling. Het is een onberekenbare ploeg, maar dat maakt ze ook wel weer sterk en voor ons lastig.”

Opstelling: Mous; Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa; Kallon, Schils, Maulun, Mathieu; Robertha, Van Kippersluis

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement