Geen tennis op regenachtig Roland Garros

Tennisster Kiki Bertens komt maandag niet in actie op Roland Garros. De organisatie besloot het programma voor maandag volledig te schrappen, vanwege de aanhoudende regen in Parijs. Bertens zou als laatste in actie komen op Court Suzanne-Lenglen, de tweede baan van Roland Garros.

Het programma van de negende tennisdag zou eigenlijk om 11.00 uur beginnen, maar werd door de organisatie een paar keer uitgesteld. Rond 13.45 uur werd besloten alle partijen van maandag te schrappen. De meteorologen voorspellen dat het nog de hele dag blijft regenen in de Franse hoofdstad.

Het grandslamtoernooi op het gravel in Parijs had tijdens de eerste week al een paar keer te maken met regenonderbrekingen, maar iedere dag kon nog wel getennist worden. De laatste keer dat een hele speeldag op Roland Garros werd geschrapt, was precies 16 jaar geleden op 30 mei 2000.

Herstel

De beslissing van de organisatie om maandag niet te spelen, zal Bertens goed uitkomen. De Westlandse krijgt nu een dag extra de tijd om te herstellen van alle inspanningen van de afgelopen weken. Bertens schreef in de week voor Roland Garros het WTA-toernooi van Neurenberg op haar naam, zowel in het enkel- als dubbelspel. Die lijn trekt ze door in Parijs.

Bertens bereikte dankzij drie knappe overwinningen, op onder anderen de Duitse toptennisster Angelique Kerber, de vierde ronde van het grandslamtoernooi. Daarin moet ze het opnemen tegen de Amerikaanse Madison Keys. In het dubbelspel bereikte de pupil van coach Raemon Sluiter met haar Zweedse partner Johanna Larsson zondag de kwartfinales, door de zusjes Serena en Venus Williams te verslaan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement