Geen cheerleaders meer bij American footballclub uit Washington

Geen cheerleaders meer bij American footballclub uit Washington ANP

De American footballclub uit Washington heeft afscheid genomen van zijn cheerleaders. Volgens de club uit de Amerikaanse topcompetitie NFL is het niet meer van deze tijd om met een groep danseressen het publiek te vermaken. Het Washington Football Team, dat vorig jaar de omstreden naam 'Redskins' liet vallen, wil een dansgroep gaan formeren van vrouwen en mannen. Deze groep moet bij wedstrijden van de ploeg voor wat entertainment zorgen met een mix van acrobatiek en lenigheid.

Sinds 1962 waren de cheerleaders van de partij bij wedstrijden van de American footballclub uit Washington. De club kwam vorig jaar in opspraak vanwege beschuldigingen van seksueel misbruik binnen de organisatie.

Vijftien voormalige werkneemsters verklaarden toen in de Washington Post dat bij de club een cultuur van seksuele intimidatie heerste. De vrouwen werkten tussen 2006 en 2019 bij de Redskins en hadden in die periode naar eigen zeggen geregeld te maken met seksuele intimidatie of ongewenst gedrag. De club stelde daarop een vrouw aan als adviseur om de cultuur binnen de organisatie aan te pakken. Het opheffen van de groep cheerleaders komt daaruit voort.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport