Geen bekerfinale voor ONS Sneek

Het is ONS Boso Sneek niet gelukt om de noordelijke bekerfinale te bereiken. Hoofdklasser Staphorst was met 2-0 te sterk.

ONS had het vanaf het eerste fluitsignaal zwaar tegen Staphorst, dat de enige concurrent is van Harkemase Boys om het kampioenschap in de hoofdklasse C.

De ploeg van Jan van Raalte zette ONS meteen onder druk, zonder overigens grote kansen te creëren. Kansen kreeg ONS wel: Yume Ramos was twee keer gevaarlijk en schoot kort na rust zelfs op de lat.

ONS leek die fase door te drukken, maar kwam door een vreselijke blunder van Ale de Boer op achterstand. Martijn Brakke, de spits van Staphorst, zette na nonchalant verdedigen van De Boer zijn voet tegen de bal: 1-0. Na die treffer was ONS aangeslagen. Staphorst wilde het duel beslissen en drong aan, maar met kunst- en vliegwerk hield de Sneker defensie stand. De hoop van ONS op een goed resultaat duurde echter tot de 84ste minuut: Derrick Timmerman kopte uit een hoekschop de 2-0 binnen.

Door de nederlaag van ONS staat er geen Friese ploeg in de bekerfinale. Flevo Boys was in de andere halve finale met 1-4 te sterk voor VV Groningen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement