Geblesseerde Bertens blijft op 27 staan

Hoewel tennisster Kiki Bertens afgelopen week niet in actie kwam vanwege een kuitblessure, heeft ze zich gehandhaafd op de 27e plek van de wereldranglijst. De 24-jarige Westlandse, die dankzij haar plek in de halve finales van Roland Garros vorige week een reuzensprong maakte op de ranking, raakte wel de punten kwijt die ze afgelopen jaar verdiende in Rosmalen. Bertens bereikte toen de halve finales op het Brabantse grastoernooi, dit keer moest ze zich geblesseerd afmelden.

De Amerikaanse tennisster Coco Vandeweghe maakte een flinke sprong dankzij haar toernooiwinst in Rosmalen. Vandeweghe klom van de 43e naar de 32e plek. Haar landgenote Serena Williams gaat nog altijd fier aan kop, op gepaste afstand gevolgd door Garbiñe Muguruza, de Spaanse winnares van Roland Garros.

Bij de mannen duikelde Robin Haase van de 82e naar de 97e plek. De Nederlandse kopman werd in Rosmalen al in de eerste ronde uitgeschakeld en bleef vervolgens ook steken in de kwalificatie voor het toernooi van Halle. Igor Sijsling, die op het Brabantse gras de tweede ronde haalde, steeg naar de 112e plek.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement