Froome zonder fiets op Mont Ventoux

Een dramatische ontwikkeling donderdag in de twaalfde etappe van de Tour de France. Geletruidrager Chris Froome zat in de beklimming van de Mont Ventoux zeker een minuut zonder racefiets. Het vehikel van de Brit was kapotgegaan bij een val te midden van de chaotische mensenmassa. De Brit rende een stuk zonder fiets omhoog. Pas later klom hij op een andere fiets en reed hij verder.

Het bizarre incident gebeurde op ongeveer 1 kilometer van de top. Een motorrijder stopte, vermoedelijk vanwege het opdringerige publiek. Daardoor was er nauwelijks een doorkomen aan. Richie Porte, Bauke Mollema en Froome botsten achterop de motor en kukelden tegen de grond.

Mollema kon zijn fiets weer pakken, opstappen en doorrijden, maar de fiets van Froome bleek niet meer te functioneren. Het dwong hem ertoe tientallen meters zonder fiets omhoog te lopen. Pas na zeker een minuut kreeg hij een fiets van de materiaalwagen van de organisatie, maar Froome kon daar ook niet mee uit de voeten. Vlak voor de finish wisselde hij nogmaals van fiets en ook deze keer kostte hem dat tijd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement