Froome verwacht aanval van Quintana

Geletruidrager Chris Froome zal zelf niet de aanval zoeken in de komende bergetappes van de Tour de France. ,,Het is aan anderen om mij te bestoken, de koers te maken. Ik verwacht vooral aanvallen van Nairo Quintana, want in het verleden heeft hij me vaker pijn gedaan in de derde Tourweek'', aldus de Brit van Team Sky dinsdag op de rustdag in Bern.

Hij noemde Bauke Mollema niet in zijn betoog. De Nederlandse nummer twee van het algemeen klassement op 1 minuut 47 kondigde in zijn vooruitblik wel vuurwerk aan. ,,Zodra Froome een moment van zwakte vertoont, zal ik aanvallen'', zei de Groninger.

Froome lijkt vooral te kijken naar de Colombiaanse klimmer Quintana. ,,Ik heb drie minuten voorsprong op Nairo, ik zie geen reden om in de aanval te gaan. Je moet ook steeds wat overhouden voor de onverwachte dingen die zich voordoen: pech, een val, voor je het weet gebeurt er iets."

Zelfvertrouwen

De tweevoudig Tourwinnaar (2013 en 2015) blaakt van zelfvertrouwen. ,,De Tour is voor mij tot nu toe fantastisch verlopen. Ik ben zonder zorgen en voel me goed. Ik voel ook dat ik omringd word door een sterk team dat nog geen enkel teken van zwakte vertoonde en ook klaar is voor wat nog komen moet. Dat geeft me vertrouwen en zorgt voor een goede sfeer in de groep."

Hij had eigenlijk op meer aanvallen verwacht in de voorbije dagen. ,,Misschien houden enkele tegenstanders nog wat in de tank voor de laatste week. Ik hoop dat ik sterker ben dan vorig jaar in de derde week. We hebben daar in de voorbereiding ook naartoe gewerkt en hopelijk draait dat ook goed uit."

De renners krijgen nog drie Alpenetappes voorgeschoteld en een klimtijdrit.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement