Froome vergroot voorsprong in zware Alpenrit

Geletruidrager Chris Froome heeft woensdag in de eerste Alpenrit van de Ronde van Frankrijk een belangrijke stap gezet richting de eindoverwinning.

De Britse klassementsleider was de enige van de klassementsrenners die op de slotklim van de zeventiende etappe naar Finhaut-Emosson kon reageren op een aanval van zijn voormalige ploeggenoot Richie Porte en hij bouwde zijn voorsprong op de belangrijkste concurrenten in het algemeen klassement verder uit.

De Nederlandse nummer twee in de algemeen klassement, Bauke Mollema, kon het tempo niet volgen, evenals de Colombiaanse favoriet Nairo Quintana en de Britse verrassing Adam Yates.

Mollema blijft ondanks zijn verlies tweede in het algemeen klassement. Zijn achterstand op Froome is opgelopen tot 2.27. Yates en Quintana zag hij dichterbij komen.

De zware rit naar het Zwitserse bergdorp werd woensdag gewonnen door de Rus Ilnoer Zakarin.

De 26-jarige renner soleerde op de slotklim naar de grootste zege uit zijn profloopbaan nadat hij op de eerste van de vier beklimmingen van de dag betrokken was bij de vroege ontsnapping met in totaal veertien renners, onder wie de Nederlander Stef Clement.

Van de veertien vluchters wisten er negen uit de greep te blijven van de groep klassementsrenners. Clement werd achtste.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement