Froome slaat toeschouwer

Chris Froome heeft zaterdag tijdens de achtste etappe in de Tour de France niet alleen zijn benen laten spreken, maar ook zijn vuisten. De kopman van Team Sky deelde tijdens één van de vier beklimmingen in de Pyreneeën een klap uit aan een opdringerige toeschouwer langs de kant, waarschijnlijk een Colombiaanse fan van Nairo Quintana. Op tv-beelden is te zien dat Froome de man die een tijdje naast hem rent een tik in het gezicht geeft.

De tweevoudig winnaar van de Tour de France boekte zaterdag een indrukwekkende zege. Froome ging in de aanval in de afdaling van de laatste klim, de Col de Peyresourde. Voorovergebogen over zijn stuur, zittend op de stang, trapte de Brit op hoge snelheid naar beneden. Hij haalde een topsnelheid van ruim 90 kilometer per uur en kwam solo over de finish in Bagnères-de-Luchon.

Daar werd Froome ook geconfronteerd met de beelden van zijn klap. ,,Ik word daar nu op aangesproken, maar de beelden laten niet zien dat zijn vlag bijna over mijn stuur en door mijn voorwiel gaat'', reageerde hij geprikkeld via Twitter.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement