Froome: mijn fiets brak door motor

De fiets van Chris Froome brak donderdag in de Tour de France doordat een motor eroverheen reed. Dat zei de Britse leider in de Tour de France na afloop van de gedenkwaardige twaalfde rit, waarin Froome, Richie Porte en de Nederlander Bauke Mollema bergop, ongeveer een kilometer voor de finish, hard onderuitgingen toen een motor opeens moest remmen vanwege de vele toeschouwers op de weg.

Froome: ,,Richie Porte reed voor mij, hij knalde keihard tegen een motor die stilstond op de weg. Ik reed meteen achter hem, moest ook in de remmen en opeens reed daardoor ook een motor achter mij tegen me aan waardoor mijn fiets brak. Ik wist dat onze ploegwagen op zo'n vijf minuten van me reed, dus ja: opeens had ik geen fiets meer. Ik moest wachten, maar besloot toch te rennen."

De jury toonde clementie en rekende Froome geen tijdverlies aan. ,,Ik ben opgelucht dat ik geen tijd verlies en het geel behoud. Dit is een juiste beslissing van de jury. De Mont Ventoux zit echt vol verrassingen'', aldus de Brit, die eerst een andere fiets van de neutrale wagen kreeg, maar die fiets was veel te klein. Toen hij weer een normale fiets kreeg, kon Froome het laatste deel van de rit afwerken. Na kort beraad besloot de jury Froome dezelfde tijd te geven als Mollema, die als tiende eindigde.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement