Froome heeft vijfde tourzege nog niet uit het hoofd gezet

Froome heeft vijfde tourzege nog niet uit het hoofd gezet ANP

Wielrenner Chris Froome denkt niet dat hij te oud is om nog een keer de Tour de France te kunnen winnen. De 35-jarige Brit, die Team Ineos Grenadiers heeft verruild voor Israël Start-Up Nation heeft nog de ambitie om de Ronde van Frankrijk voor de vijfde keer te winnen. "Met vier Tourzeges op zak ben ik enorm gemotiveerd voor een vijfde", aldus Froome

"Leeftijd is iets dat in je hoofd zit", zei Froome op een persmoment van zijn nieuwe ploeg. "Ik kwam pas laat in het wielrennen en ik ben nog jong in wielerjaren. Als je ziet hoe alles zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld op het gebied van voeding en training dan is leeftijd minder van belang." Froome wees ook naar Alejandro Valverde, de 40-jarige Spanjaard die vorig seizoen reed in de regenboogtrui van de wereldkampioen. "Hij koerst ook nog altijd op topniveau. Ik wil ook nog wel een tijdje verder gaan."

Volgens de Britse viervoudig Tourwinnaar was het het gemakkelijkste om te stoppen na zijn zware val in de voorbereiding op de tijdrit in het Critérium du Dauphiné van 2019. "Maar zo wilde ik niet uit het wielrennen vertrekken, na een crash", zei hij. "Toen ik wist dat ik volledig kon herstellen, ben ik er vol voor gegaan, ik blijf hard werken. Ik was vorig jaar al dicht bij het niveau dat ik wilde bereiken, nu moet ik nog een stap zetten. Ik heb het gevoel dat ik intussen al weer veel dichter bij mijn comeback ben."

De Brit was vorig jaar niet op tijd fit om mee te kunnen doen aan de Tour de France. Hij reed later wel de Vuelta, maar niet voor het klassement. Mocht Froome de Tour een vijfde keer winnen dan schaart hij zich in het illustere rijtje met Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain. Alleen Lance Armstrong stond vaker in het geel in Parijs, maar de Amerikaan raakte al zijn zeven Tourzeges kwijt vanwege dopinggebruik.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport