Friezen vissen achter het net in Ronde van Zuidoost Friesland

Wim Kleiman is winnaar geworden van de 42 Ronde van Zuidoost Friesland. De renner van Monkey Town kwam na 180 kilometer solo aan op de Bosberg in Appelscha. Beste Fries werd Hartthijs de Vries op plek zes. De Kollumer stak zondag zijn neus nadrukkelijk aan het venster want hij was in alle kopgroepen present.

De uiteindelijke kopgroep bestond uit negen renners. Daaruit sprongen in de finale Kleiman en Tijmen Eising weg.

Verkeerd gegokt

De beide mannen van Vlasman, Dion Beukeboom en Youri Havik, zaten niet mee en De Vries gokte erop dat die mannen het gat nog wel dicht zouden rijden. De reactie kwam echter te laat waardoor Kleiman vooruit bleef.

Havik werd nog wel tweede, doordat Eising er in de laatste kilometers finaal doorheen zakte. ,,It is dan dochs in bytsje gokke yn sa'n finale en ik gokte krekt ferkeard’’, zei De Vries na afloop. ,,Ik tocht dat Beukeboom it wol ticht ride soe foar Havik, mar se wachten te lang.’’

Meedoen om de winst

Stef Krul uit Tjalleberd zat ook in de kopgroep samen met zijn ploegmaten Eising en Danny van der Tuuk. Met Eising hadden ze tot drie kilometer voor de streep de rapste man van voren maar doordat Eising erdoor zakte eindigden de mannen van Metec uiteindelijk als zevende, achtste en negende.

,,Zo’n thuiskoers wil je natuurlijk graag een goede uitslag rijden maar ik ben wel blij dat ik mee heb kunnen doen om de overwinning maar het kan niet altijd feest zijn’’, aldus de Tjalleberder.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement