Friesland goed vertegenwoordigd in grootste selectie Paralympische Spelen

In Brazilië komen tussen woensdag 7 september en zondag 18 september paralympische sporters uit 175 landen in actie. Friesland is goed vertegenwoordigd.

In Rio zullen 126 Nederlandse paralympische sporters meedoen, onder wie 65 vrouwen en 72 debutanten. Niet eerder was de ploeg zo groot, in Londen deden 91 paralympiërs mee. De Oranje-atleten komen uit in 14 sporten (118 medaille-onderdelen).

Friesland is goed vertegenwoordigd in Rio. Zwemster Liesette Bruinsma uit Wommels komt uit op zes disciplines, zwemmer Olivier van de Voort uit Elsloo op vier. Wielrenster Alyda Norbruis uit Ureterp rijdt twee onderdelen op de baan en ook de wegwedstrijd en de tijdrit.

Tandemfietser Tristan Bangma uit Donkerbroek rijdt met piloot Teun Mulder (brons op de Spelen van 2012) de 1000 meter op de baan en twee onderdelen op de weg. Zeilster Sandra Nap uit Leeuwarden komt uit in de tweepersoons Skud, dressuuramazone Rixt van der Horst uit Grou doet mee aan de teamproef en twee individuele wedstrijden.

Stefan Boersma (Joure) en Teddy Witjes (De Knipe) maken deel uit van de voetbalploeg, Hong Zhao uit Sneek is lid van het zitvolleybalteam. Rolstoelbasketballer Jelmer van Brunschot (16) uit De Knipe gaat als stagiair mee naar Rio.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement