Fraser verliest met Vitesse van ADO

Henk Fraser heeft als nieuwe trainer van Vitesse grote plannen met de Arnhemse club, maar daar had zijn oude werkgever ADO zaterdagavond even geen boodschap aan. Twee goed uitgevoerde counters brachten de Hagenaars de tweede zege van het seizoen: 1-2.

Het begin van de thuisclub was nog veelbelovend. Vitesse hield de Hagenaars de eerste twintig minuten goed onder druk, al leidde dat niet tot veel kansen. De eerste mogelijkheid kreeg nieuwkomer Ricky van Wolfswinkel na twaalf minuten. Zijn volley vanaf de linkerkant verdween echter in het zijnet.

Een kleine tien minuten later had de spits wel succes. Verdediger Guram Kashia bracht de bal na een afgeslagen hoekschop weer het zestienmetergebied in, aanvoerder Valeri Quazaishvili legde breed met zijn borst en Van Wolfswinkel haalde uit. ADO-goalie Ernestas Setkus pareerde de eerste knal nog, op de rebound had hij geen antwoord (1-0).

Weinig te bieden

Vitesse vergat vervolgens door te drukken. Sterker nog, het bood ADO de gelegenheid wat meer grip te krijgen op het duel. Bij de eerste de beste counter werd de achterstand zelfs ongedaan gemaakt. Wilfried Kanon kon na een half uur aan de linkerkant van het veld vrij opkomen. Zijn lage harde voorzet gleed Gervane Kastaneer knap achter Vitesse-doelman Eloy Room (1-1).

De tweede helft gaf hetzelfde beeld te zien. Vitesse domineerde, maar had in aanvallend opzicht weinig te bieden. En ADO wachtte rustig af. Dat geduld werd opnieuw beloond, nu in de 61e minuut. Aaron Meijers stuurde de snelle Kastaneer weg, die ontdeed zich eenvoudig van Kelvin Leerdam en mikte koelbloedig raak: 1-2.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement