Franse tennisbond hoopt op volle tribunes bij Roland Garros

Franse tennisbond hoopt op volle tribunes bij Roland Garros ANP

De Franse tennisbond (FFT) hoopt dit jaar Roland Garros op de geplande data (17 mei-6 juni) in de lente te kunnen houden en met een maximaal aantal toeschouwers op de tribunes. Dat heeft de nieuwe directeur van de tennisbond Amélie Oudéa-Castéra vrijdag gezegd.

Vorig jaar verschoof de Franse organisatie Roland Garros onder druk van de coronapandemie, maar zonder overleg met de tennisautoriteiten, naar september. Dat leidde tot veel kritiek. Dit jaar hoopt de organisatie vast te houden aan de traditionele periode in de lente.

"We willen in samenwerking met de overheid een streng en ambitieus gezondheidsprotocol installeren en hopen op die manier in de lente te kunnen organiseren en zoveel mogelijk toeschouwers te verwelkomen", legde Oudéa-Castéra uit. Vorig jaar waren er dagelijks slechts duizend supporters welkom op het grandslamtoernooi in Parijs.

"We gaan er het maximale proberen uit te halen", ging Oudéa-Castéra verder. "We werken aan verschillende scenario's en willen een compromis vinden tussen sport en de sanitaire maatregelen in Frankrijk. We zullen de verspreiding van het virus en de vooruitgang in het vaccineren juist moeten inschatten."

Amélie Oudéa-Castéra werd vrijdagmorgen gekozen tot nieuwe topvrouw van de Franse tennisfederatie. Ze volgt in haar functie Jean-François Vilotte op.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport