Franse antiterreureenheid dekt Tour de France

De wielrenners die deelnemen aan de Tour de France krijgen in juli speciale beveiliging. Voor het eerst zet Frankrijk zijn antiterreureenheid in om te waken over het wielerspektakel. Bernard Cazeneuve, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, verklapte dinsdag dat leden van die speciale politie-eenheid langs het parcours een oogje in het zeil zullen houden.

Bij elkaar worden meer dan 23.000 agenten ingezet om de grootste wielerkoers ter wereld te beveiligen. De Tour begint op zaterdag 2 juli in Mont-Saint-Michel, in het noordwesten van Frankrijk, en eindigt drie weken later op 24 juli op de Champs-Élysées in Parijs. De agenten hebben volgens Cazeneuve als opdracht meegekregen om de renners en het publiek zo goed mogelijk te beschermen, zonder het feestelijke karakter van de Tour te verstoren.

De Franse veiligheidsdienst staat op scherp sinds de aanslagen van vorig jaar in Parijs. Volgende maand begint in Frankrijk het EK voetbal, waarvoor strenge veiligheidsmaatregelen gelden. Het EK loopt over in de Tour.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement