Frankrijk slaat opnieuw in slotfase toe

Frankrijk heeft zich woensdag op de valreep als eerste land geplaatst voor de volgende ronde op het EK. Albanië werd met 2-0 geklopt. Net als in de openingswedstrijd tegen Roemenië sloeg het gastland in de slotminuten toe. Invaller Antoine Griezmann kopte in de 90e minuut raak, waarna Dimitri Payet er in blessuretijd zelfs nog 2-0 van maakte.

Wat Frankrijk in de eerste helft liet zien was uitermate teleurstellend. Alleen Dimitri Payet, de man die het duel met Roemenië met een fraai afstandsschot besliste, liet soms wat aardigs zien. Albanië zag het geploeter van de Fransen tevreden aan. De EK-debutant leunde achterover, maar zette het gastland daarna zelf ook onder druk. Doelman Hugo Lloris werd echter niet getest.

Wat dat betreft had de tweede helft veel meer te bieden. Met Paul Pogba als invaller, hij moest net als Griezmann op de bank beginnen, waren de Fransen direct dicht bij een treffer. Kingsley Coman kreeg de bal net niet in het doel. Aan de overkant raakte Albanië via de Franse verdediger Bacary Sagna de paal, waarna Blaise Matuidi na een fraaie voorzet van Payet maar net over volleerde.

Deschamps bracht in het laatste kwart ook Griezmann om toch de zege te forceren. Hij stond nog maar net in het veld of ook de Fransen raakten via Giroud de paal. Ook daarna bleven de Fransen drukken op de Albanese defensie. Die kraakte pas vlak voor tijd op de kopbal van Griezmann, waarna Payet er uit een counter zelfs nog 2-0 van maakte.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement