Frankrijk en Kroatië met vertrouwde opstelling

Frankrijk en Kroatië beginnen om 17.00 uur met de vertrouwde spelers aan de finale van het WK. Bondscoaches Didier Deschamps en Zlatko Dalic geloven in de voetballers die in de halve eindstrijd de basis legden voor een goed resultaat.

Frankrijk klopte België in de halve finale (1-0) en Kroatië ontdeed zich in de verlenging van Engeland (2-1). Kroatië wist de achtste finale en kwartfinale ook pas in de extra tijd te beslissen. Bondscoach Dalic vertrouwt er op dat zijn spelers nog een keer alles kunnen geven in de finale.

Frankrijk start als favoriet aan de eindstrijd in Moskou. Maar dat was twee jaar geleden in Parijs ook het geval en toen verloor het voor eigen publiek de finale van het EK tegen Portugal (0-1). De Franse bondscoach Deschamps kan, na de Braziliaan Mario Zagallo en de Duitser Franz Beckenbauer, de derde persoon worden die het WK als speler én trainer wint.

Frankrijk won het WK al eens in 1998. Kroatië eindigde in dat toernooi als derde, met dank aan een zege op het Nederlands elftal in de troostfinale (1-2).

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement