Fortuna luistert terugkeer op met gelijkspel

Fortuna Sittard heeft bij zijn terugkeer in de eredivisie een punt veroverd. De Limburgers, die na zestien jaar absentie weer op het hoogste niveau uitkomen, speelden met 1-1 gelijk bij Excelsior.

Excelsior zag het veldoverwicht na een half uur beloond worden met een voorsprong. Jurgen Mattheij kopte bij de tweede paal raak na een corner vanaf links van Anouar Hadouir. Het was de vijfde goal van Mattheij ooit in de eredivisie en alle vijf maakte hij met zijn hoofd.

Acht minuten na rust kwam Fortuna op gelijke hoogte. Jorrit Smeets krulde de bal vanaf de rechterflank fraai over Excelsior-keeper Alessandro Damen heen. Damen verving na een half uur spelen Sonny Stevens, die in zijn gezicht werd geraakt toen hij de bal wilde onderscheppen.

Ómarsson

Excelsior speelde vanaf de 57e minuut met een man minder omdat Luigi Bruins een gemene overtreding zou hebben gemaakt. Dat oordeelde scheidsrechter Siemen Mulder na het raadplegen van de videoscheidsrechter (VAR).

Voor Fortuna is het het eerste punt in de eredivisie sinds 5 mei 2002. Op 3 maart van dat jaar werd er voor het laatst een resultaat buiten Sittard behaald.

Bij Excelsior zat de nieuwe spits, Elías Már Ómarsson, op de tribune. De komst van de IJslander werd kort voor de wedstrijd bekendgemaakt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement