Forse kritiek Michel Bletterman op Yuri van Gelder

Michel Bletterman begrijpt niets van Yuri van Gelder. De ringenspecialist werd door de NOC*NSF op het vliegtuig gezet, nadat hij zich had misdragen in Rio de Janeiro.

Van Gelder had afgelopen weekeinde, nadat hij zich had geplaatst voor de finale, alcohol gedronken en keerde pas in de ochtenduren terug in het olympisch dorp.

,,Ik kon het niet geloven toen ik het bericht op mijn telefoon las”, reageert Bletterman. ,,Maar blijkbaar kloppen de berichten.”

De uit Leeuwarden afkomstige Bletterman (24) kwalificeerde zich in april met de turnploeg voor de Olympische Spelen. Toch mocht hij niet mee naar Brazilië. Epke Zonderland, Yuri van Gelder, Bart Deurloo, Frank Rijken en Jeffrey Wammes vormen de basisploeg van Oranje. Bletterman bleef als reserve achter in Nederland.

,,Yuri kan dit echt niet maken”, zegt Bletterman. ,,Ik begrijp het gewoon niet. Yuri mocht naar de Olympische Spelen, waar ik ook had willen staan. Hij haalt zelfs de finale. En dan verprutst-ie het op zo’n manier. Ongelooflijk.”

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement