Formule-1-directeur: Europese races genoeg voor een WK

Formule-1-directeur: Europese races genoeg voor een WK ANP

De acht races voor het Formule 1-seizoen die tot dusverre gepland staan in Europa zijn voldoende om een nieuwe wereldkampioen te bepalen. Volgens de reglementen moeten er GP's zijn verreden op minstens drie continenten in een seizoen om te spreken van een wereldkampioenschap, maar die regel is volgens Ross Brawn, de directeur van de koningsklasse van de autosport, vanwege de coronacrisis voorlopig geschrapt.

"In theorie zorgen die acht Europese wedstrijden voor een wereldkampioenschap", zei Brawn tegen het vakblad Autosport. Volgens de regels moeten er voor een WK minimaal acht races worden verreden.

De Formule 1 heeft vorige week de voorlopige racekalender bekendgemaakt. Op 5 en 12 juli zullen er twee grands prix worden verreden op het circuit in Spielberg in Oostenrijk. Daarna volgt een race in Boedapest en twee races op Silverstone in Groot-Brittannië en races in Barcelona, Spa-Francorchamps en Monza. De Formule 1 wil nog uitkomen op een seizoen met 15 tot 18 races, maar het is vanwege de coronacrisis nog onbekend of er races buiten Europa kunnen worden verreden.