Foeke Booy: sluimerende interesse voor Justin Mathieu

Justin Mathieu

Justin Mathieu vertrekt mogelijk bij SC Cambuur. Er is ‘sluimerende’ belangstelling voor hem, vertelde technisch manager Foeke Booy zondag op het trainingskamp in Spanje.

Dat was ook de reden dat Mathieu, die voor de winterstop voor de derde keer in zijn periode bij Cambuur disciplinair geschorst werd, niet in actie kwam tegen KV Mechelen. ,,Zolang ik niks zwart op wit heb, laat ik hem niet spelen”, aldus Booy. ,,We willen geen enkel risico op blessures lopen.”

Mocht Mathieu toch blijven, dan gaat Booy ervan uit dat ,,de groep ermee dealt”. Ofwel: de overige spelers moeten er in dat geval voor zorgen dat Mathieu zich voortaan zowel binnen als buiten het veld wel aan de regels houdt. ,,Dat de andere jongens zeggen: dit is onze norm, tot hier en niet verder. Dat is een interessant proces.” Mathieu zou in aanloop naar de verloren wedstrijd tegen Eindhoven (eind november) in het nachtleven zijn gesignaleerd. ,,Hij weet wat wij van hem verlangen”, zei Booy.

Cambuur is van plan om zich behalve met Kevin Jansen nog verder te versterken. ,,We kijken ook of we aanvallers kunnen aantrekken. Het mankeert bij ons vaak aan de eindfase. Dat zag je ook tegen Mechelen. Wij krijgen een kans voor open goal en maken ‘m niet. Daar kun je de ogen niet voor sluiten.”

,,Maar we moeten het wel kunnen betalen en een speler moet de wil hebben om bij Cambuur te spelen”, vervolgde Booy. ,,Als het lukt om ons aanvallend te versterken, zou dat voor anderen het signaal kunnen zijn dat hun tijd bij de club is geweest.”

Overigens speelde behalve Mathieu ook verdediger Matthew Steenvoorden gisteren niet. Hij werd wegens rugklachten uit voorzorg aan de kant gehouden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport