Flyers durft te investeren en legt twee topschutters vast

Topscorer Trevor Petersen blijft behouden voor Flyers. Foto Henk Jan Dijks

UNIS Flyers heeft goede zaken gedaan. Topscorer Trevor Petersen verlengde zijn contract. Daarnaast komt topschutter Mike Robinson over van het Belgische Mechelen.

Met het vastleggen van de twee Canadezen heeft de ijshockeyclub uit Heerenveen voor het nieuwe seizoen vooral in doelpunten geïnvesteerd. De aanvallers eindigden in de reguliere BeNe-League van afgelopen seizoen als nummer 1 en 2 op de topscorerslijst.

Petersen maakt in 20 duels 29 doelpunten en leverde 28 assists. Robinson kwam bij laagvlieger Mechelen in 18 wedstrijden tot 27 treffers en gaf 29 maal een assist. De twee kennen elkaar goed. Ze speelden in de hoogste jeugdcompetitie in Ontario samen bij Niagara Icedogs.

,,Het is wel wat dubbel allemaal, omdat we in heel veel opzichten niet weten waar we aan toe zijn, maar we moeten toch vooruitkijken en met ‘een’ komend seizoen bezig gaan. Vandaar deze eerste aanzet tot het samenstellen van een spelersgroep’’, aldus Henk Hoekstra, voorzitter van Flyers.

‘Het is wel wat dubbel allemaal, omdat we in heel veel opzichten niet weten waar we aan toe zijn’

Hij doelt op de onzekerheid met betrekking tot de regels rondom het coronavirus, maar ook moet Hoekstra nog tot een nieuwe huurovereenkomst zien te met ijshal Thialf. Daarnaast is het onduidelijk met wat voor begroting de club kan gaan werken. Afgelopen seizoen bedroeg de begroting 400.000 euro, maar voor komend seizoen zal er minder te besteden zijn.

,,Met Thialf gaan we er vast wel uitkomen’’, aldus Hoekstra. ,,We hebben elkaar nodig, dus dat komt goed. Hoe en wanneer we aan een seizoen kunnen beginnen, is voor iedereen afwachten. Maar we willen voor publiek spelen, we willen de mensen vermaken. Daar spelen we nu alvast op in met het vastleggen van deze twee mannen.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Flyers