Flitsende start Feyenoord tegen FC Groningen

Feyenoord is het nieuwe seizoen flitsend begonnen. De Rotterdamse club klopte FC Groningen met 5-0. Feyenoord was op alle fronten de betere ploeg. FC Groningen voetbalde mat en onsamenhangend.

FC Groningen speelde al na één helft een compleet verloren wedstrijd. Nadat Tonny Vilhena de score voor Feyenoord had geopend, schoot Eljero Elia nog voor rust tweemaal raak. Dezelfde Elia maakte in de tweede helft zijn derde doelpunt. Nicolai Jörgensen scoorde daarna de 5-0.

Bij Feyenoord verving Lucas Woudenberg in de defensie de geblesseerde Miquel Nelom. FC Groningen miste Kasper Larsen en Simon Tibbling, beiden actief op de Olympische Spelen in Brazilië.

Voorsprong

Feyenoord begon al meteen gretig. De ploeg zette vroeg druk. Dat leverde kansjes op voor Jens Toornstra en Jörgensen. Het was dan ook geen verrassing dat de Rotterdammers al na bijna 20 minuten op voorsprong kwamen. Na goed voorbereidend werk van Karim El Ahmadi bediende Elia vervolgens Vilhena, die doelman Sergio Padt verschalkte.

Kort daarna verzuimde Dirk Kuyt de marge te verdubbelen. FC Groningen kreeg via Albert Rusnák weliswaar mogelijkheden, maar het was Feyenoord dat in de eerste helft opnieuw scoorde, tot tweemaal toe zelfs. Beide doelpunten kwamen van de voet van de gedreven Elia.

Ook na rust was Elia trefzeker. Nadat Vilhena op aangeven van Kuyt op Padt was gestrand, schoot hij keihard het vierde Rotterdamse doelpunt binnen. Jörgensen bepaalde daarna de eindstand op 0-5. Bij Feyenoord maakte de pas aangetrokken Steven Berghuis in de slotfase zijn debuut.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement