Flitsend VC Sneek is snel klaar met pover Flamingo's (+samenvatting en interviews)

VC Sneek heeft zaterdagavond de laatste reguliere competitiewedstrijd simpel gewonnen van het Limburgse Flamingo's. Het werd 3-0 (25-9, 25-13, 25-17).

De volleybalsters beginnen daardoor met een goed gevoel aan de kampioenspoule, waarvan de eerste wedstrijd op woensdag 21 februari uit bij Alterno is. Sneek toonde in de eerste set absolute klasse.

De start was voortvarend met 7-1 en daarvan werd niet meer afgeweken. In razend tempo werkte de ploeg van coach Petra Groenland de set af. Op 24-6 was er al het eerste setpoint. Uiteindelijk werkte Anniek Siebring het laatste punt binnen bij 25-9.

Bitter weinig

De set was in een kwartier al klaar. Flamingo's liet bitter weinig zien, terwijl de Limburgse ploeg vooraf nog een miniem kansje had op deelname aan de kampioenspoule. Maar toen de ploeg aankwam in Sneek, had concurrent Set-Up al gewonnen van Peelpush en was er niets meer om voor te strijden. 

Dat kwam Sneek goed uit, dat met veel zelfvertrouwen aan de kampioenspoule wilde beginnen. In de tweede set was er wederom een goede start (5-2), met een mooi punt voor diagonaalspeelster Paula Boonstra na een goed balletje achterover van spelverdeelster Lotte Groninger. Het bleek een aantal keren een goede combinatie.

Beetje wakker

Sneek bleef het povere Flamingo's onder druk zetten en liep snel uit naar 19-7. Om 20:36 uur stond het eerste setpoint al weer op het bord. Een minuut later was het 25-13 en 2-0.  Flamingo's werd in de derde set een beetje wakker en kwam met 9-12 voor.

Coach Groenland vroeg om een time-out. Die wierp vruchten af, want binnen no-time was de stand gelijk. Een nieuwe achterstand werd ook gauw ongedaan gemaakt door Sneek, dat daarna snel korte metten maakte met Flamingo's: 25-17 en 3-0.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement