Feyenoord weet wat het moet doen na nederlaag

Feyenoord weet wat het moet doen na nederlaag ANP

Feyenoord moet volgende week de laatste groepswedstrijd in de Europa League tegen Wolfsberger AC winnen om voor het eerst in zes jaar te overwinteren in de Europa League. Dat is de conclusie na de nederlaag van de Rotterdammers in de eigen Kuip tegen Dinamo Zagreb: 0-2. De ploeg van trainer Dick Advocaat zakte naar de derde plaats in de groep, maar heeft de kans op een plek in de volgende ronde toch min of meer nog steeds in eigen handen.

De opdracht voor de slotwedstrijd in Oostenrijk is duidelijk: winnen. In dat geval eindigt Feyenoord achter Dinamo Zagreb op de tweede plek in groep K en gaat het voor het eerst sinds het seizoen 2014-2015 naar de knock-outfase van de Europa League. De ploeg van Advocaat bewaart slechte herinneringen aan Wolfsberger, dat eind oktober in De Kuip met 4-1 won.

Een week daarna boekte Feyenoord in eigen stadion wel een overtuigende zege op CSKA Moskou (3-1). Tegen Dinamo Zagreb kon de zo gehavende Rotterdamse ploeg, waarin negen spelers ontbraken door blessures en schorsingen, echter weer amper wat uitrichten. Kansen creëerde de thuisclub nauwelijks. Bovendien zag Advocaat, die deze week aankondigde dat hij na dit seizoen stopt als clubtrainer, weer twee spelers geblesseerd uitvallen.

Bryan Linssen

Bryan Linssen, die bij afwezigheid van de geschorste Nicolai Jørgensen noodgedwongen weer in de punt van de aanval stond, liep na een half uur spelen een hamstringblessure op bij een mislukte schotpoging. Kort voor rust ging Uros Spajic met een hoofdwond van het veld na een luchtduel. Juist op het moment dat de centrumverdediger langs de kant stond om behandeld te worden, kwam Feyenoord op achterstand. De organisatie achterin was even weg en meteen sloeg Dinamo Zagreb toe. Bruno Petkovic benutte de strafschop die was toegekend na een overtreding van Orkun Kökcü: 0-1.

Met Eric Botteghin als vervanger van Spajic moest Feyenoord al vroeg in de tweede helft ook de 0-2 incasseren. Lovro Majer schoot de bal in de rebound binnen. Aanvankelijk werd die treffer afgekeurd vanwege buitenspel, maar de arbitrage besloot na overleg het doelpunt toch toe te kennen. Ondanks de nederlaag kan Feyenoord zich volgende week toch nog kwalificeren.