Feyenoord laat Kuip half leeg in Europa

Feyenoord laat de helft van de eigen Kuip onbezet in de komende drie thuiswedstrijden in de groepsfase van de Europa League. De Rotterdamse club laat nog slechts 26.000 fans toe, terwijl het stadion een capaciteit heeft van zo'n 50.000 plaatsen. Alle vakken direct aan het veld blijven leeg. Feyenoord neemt de omstreden maatregelen uit angst voor een straf van de UEFA, die de club voorwaardelijk strafte met twee duels zonder publiek. Om dat te voorkomen laat Feyenoord nu vrijwillig al het halve publiek thuis.

De laatste straf kreeg Feyenoord opgelegd na het thuisduel met AS Roma in februari, toen supporters onder meer voorwerpen op het veld gooiden. Ook een opblaasbanaan baarde opzien. De club kon de UEFA er niet van overtuigen dat dit een ludieke traditie en geen racisme was. Feyenoord kreeg overigens niet alleen boetes voor supportersgedrag, maar ook voor gebrekkige organisatie van thuiswedstrijden.

Naast het leeg laten van de vakken direct aan het veld, zullen voor vakken op de eerste ring achter het doel - waar de fanatiekere supporters zitten - minder kaarten worden verkocht. Ook hangt de club rond het hele veld netten van minstens 10 meter hoog op om te voorkomen dat voorwerpen op het veld belanden. Tot slot moeten extra stewards zorgen voor betere fouillering en het vrijhouden van trappen. Ook dat laatste levert clubs, waaronder Feyenoord, regelmatig boetes op van de UEFA.

Feyenoord plaatste zich als bekerwinnaar rechtstreeks voor de groepsfase en hoort vrijdag bij de loting in Monaco tegen welke drie clubs het daarin een thuis- en uitwedstrijd speelt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement