Feyenoord krijgt nieuw trainingscomplex

Het eerste elftal van Feyenoord krijgt een nieuw trainingscomplex op het voormalige terrein van vv Hillesluis. De club en de gemeente Rotterdam hebben woensdagmiddag een intentieverklaring voor het toekomstige oefenterrein getekend.

Daarnaast hebben Feyenoord, Sportclub Feyenoord en de gemeente Rotterdam overeenstemming bereikt over een nieuw complex voor de jeugd en de amateurtak van de club. Deze accommodatie komt in het Stadionpark aan de westkant van het huidige Varkenoord.

De nieuwe accommodatie van de jeugdopleiding en de amateurtak gaat bestaan uit vijf velden, een pupillenveld en een nieuw gebouw. Betrokken partijen streven ernaar medio 2017 te starten met de bouw, waarna de verhuizing dan in 2018 zou kunnen plaatsvinden. De bedoeling is dat tegen die tijd het eerste elftal ook naar de nieuwe trainingsaccommodatie verhuist.

Wethouder Ronald Schneider, algemeen directeur Eric Gudde en Sportclub-voorzitter Wim Voots zetten woensdag hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Gudde sprak over een belangrijk formeel moment op weg naar verbetering van de topsportfaciliteiten van Feyenoord ,,We zijn blij dat we na een lange voorbereidingsperiode nu dan zover zijn dat we echt stappen kunnen gaan zetten om een nieuwe accommodatie te realiseren die recht doet aan de ambities van de Sportclub, de profclub en de stad.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement