Feyenoord klopt Twente zonder te overtuigen

Feyenoord heeft zondag ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. De Rotterdammers klopten FC Twente verdiend met 2-0, maar overtuigden niet. Voor de Tukkers is het de tweede nederlaag op rij.

Jens Toornstra scoorde halverwege de eerste helft van het matige duel. Na de rust verdubbelde spits Nicolai Jörgensen de marge. Feyenoord kreeg kansen op meer doelpunten, maar strandde steeds op doelman Nick Marsman.

Feyenoord opende gedreven, zonder daarbij goed te voetballen. De ploeg zette vroeg druk op de defensie van FC Twente. Verder dan doelpogingen van Tonny Vilhena en Lucas Woudenberg kwam de ploeg niet omdat de laatste pass veelal niet accuraat genoeg was. FC Twente groef zich allerminst in. Zodra daar mogelijkheden toe waren werd de aanval gezocht, met doorgaans Hakim Ziyech als belangrijke schakel.

Matig niveau

Halverwege de eerste helft kwam Feyenoord verdiend op voorsprong. Na een kluts kwam de bal voor de voeten van Toornstra, die geen moment aarzelde en hard in schoot. Doelman Nick Marsman was daarbij kansloos. Het spelpeil zakte na dat doelpunt naar een matig niveau. Beide ploegen creëerden voor rust geen serieuze kansen meer.

Feyenoord startte de tweede helft wat agressiever. Doelman Marsman moest in actie komen bij schoten van Rick Karsdorp en Toornstra. FC Twente kwam aan aanvallen nauwelijks meer toe. En als de ploeg de middellijn over kwam was daar altijd centrale verdediger Eric Botteghin, die aan Rotterdamse kant een vrijwel foutloze wedstrijd speelde. Jörgensen maakte tien minuten voor tijd eindelijk het bevrijdende tweede doelpunt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement