Feyenoord herstelt zich van slechte start en zit bij laatste acht

Feyenoord herstelt zich van slechte start en zit bij laatste acht ANP

Feyenoord mag weer hopen op een nieuwe bekerfinale. De Rotterdammers bereikten woensdag de kwartfinales door Heracles Almelo met 3-2 te verslaan. Het was voor Feyenoord pas de eerste bekerwedstrijd van het seizoen omdat de club de vorige ronde was vrijgeloot.

Vorig seizoen bereikte Feyenoord overtuigend de finale door NAC Breda in de halve eindstrijd met 7-1 te verslaan. Vanwege het stilleggen van alle sport vanwege het coronavirus ging de finale tegen FC Utrecht niet door.

De beker heeft na zondag nog wat meer prioriteit voor Feyenoord. Het elftal van trainer Dick Advocaat verloor zondag in de Eredivisie met 1-0 bij Ajax en heeft halverwege de competitie een achterstand van 6 punten op de Amsterdammers, die ook een veel beter doelsaldo hebben.

Complimenten

Feyenoord kreeg voor het goede optreden in de Johan Cruijff ArenA veel complimenten. Op het eerste half uur na, maakte de huidige nummer 4 een goede indruk. Feyenoord kreeg veel kansen en verloor onverdiend.

Advocaat hield tegen Heracles niet vast aan dezelfde basisformatie. Middenvelder Orkun Kökcü keerde terug in het elftal, wat ten koste ging van Mark Diemers. Spits Lukas Pratto kreeg de voorkeur boven Nicolai Jørgensen en Luis Sinisterra verving Ridgeciano Haps links voorin.

Feyenoord stond na enkele tellen al bijna op achterstand. Heracles zocht vanaf de aftrap direct de weg richting het doel en keeper Nick Marsman kon de bal na een inzet van Delano Burgzorg maar net stoppen.

Knappe goal Burgzorg

Ook na die zwakke start kwam Feyenoord niet lekker in de wedstrijd. Heracles profiteerde na ruim een half uur spelen van een mislukte buitenspelval van Uros Spajic. De verdediger stapte veel te laat naar voren. Burgzorg omspeelde Marsman en schoot de bal knap binnen: 0-1.

Feyenoord leek met een achterstand te gaan rusten, maar uit een vrije trap van Steven Berghuis kreeg Sinisterra de bal in de blessuretijd precies voor zijn voeten: 1-1.

De tijdens de rust ingevallen Bryan Linssen schoot Feyenoord in de 53e minuut op voorsprong. Lutsharel Geertruida vergrootte de voorsprong door in de 84e minuut uit een vrije trap raak te koppen.

Adrian Szöke zorgde in blessuretijd voor de 3-2 en direct daarna was Heracles nog in de buurt van de gelijkmaker.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport