Ferry de Haan wordt nieuwe technisch manager SC Heerenveen

Ferry de Haan. FOTO ANP

SC Heerenveen is in een zoektocht naar een nieuwe technisch manager uitgekomen bij Ferry de Haan. De 48-jarige De Haan, momenteel algemeen directeur bij Excelsior, moet de opvolger worden van Gerry Hamstra in het Abe Lenstra-stadion.

Met De Haan haalt SC Heerenveen op het eerste oog een uitstekende vervanger binnen van Hamstra. De Haan werkte, nadat hij zijn actieve carrière beëindigde bij Excelsior, achtereenvolgens als jeugdtrainer, commercieel manager en algemeen directeur in Kralingen. Onder zijn leiding promoveerde Excelsior van de eerste naar de eredivisie, waarin de club vijf seizoenen onafgebroken voetbalde.

De Haan had al eerder de kans om Excelsior te verlaten. Zo dong Feyenoord twee jaar geleden naar zijn diensten, nadat Excelsior was gedegradeerd. De Haan bleef Excelsior toen echter trouw.

Nu heeft Heerenveen dus wel succes. De club zocht na het tumultueuze vertrek van Gerry Hamstra naar een nieuwe technisch manager. Al snel werd duidelijk dat de club met één externe kandidaat sprak. Michel Jansen, momenteel actief als hoofd jeugdopleidingen bij de club, wilde ook graag het takenpakket van Hamstra overnemen. De clubleiding van Heerenveen richtte de pijlen echter op De Haan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen
Voetbal