Ferry de Haan, de nieuwe technisch manager van SC Heerenveen, stelt zich voor: 'Er ligt hier een hele uitdagende klus, maar ik ben ambitieus'

SC Heerenveen presenteerde woensdagmiddag Ferry de Haan als nieuwe technisch manager. De 48-jarige De Haan tekende een driejarig contract in het Abe Lenstra-stadion. Hij maakt dit seizoen nog wel af bij Excelsior, waar hij de voorbije jaren werkte als algemeen directeur.

,,Een prachtige club met een geweldige historie”, vertelt De Haan na zijn presentatie voor de camera. ,,En ook een club met mogelijkheden die de laatste jaren wat betreft de ranglijst niet heeft gepresteerd als de club zelf voor ogen heeft.”

Eerste kandidaat

SC Heerenveen zocht na het tumultueuze vertrek van Gerry Hamstra naar een nieuwe technisch manager. Al snel werd duidelijk dat de club met één externe kandidaat sprak. Michel Jansen, momenteel actief als hoofd jeugdopleidingen bij de club, wilde ook graag het takenpakket van Hamstra overnemen.

De clubleiding van Heerenveen richtte de pijlen echter op De Haan. ,,We zijn daar heel selectief in geweest”, zegt algemeen directeur Cees Roozemond. ,,Ferry de Haan was onze eerste keus. We zijn daarom alleen met hem in gesprek gegaan.”

Ambitie

De Haan had al eerder de kans om Excelsior te verlaten. Zo dong Feyenoord twee jaar geleden naar zijn diensten, nadat Excelsior was gedegradeerd. De Haan bleef Excelsior toen echter trouw. Nu vindt hij het wel het juiste moment. ,,SC Heerenveen is een grote club in Nederland. Daar wil ik aan bijdragen en mijn eigen ambities proberen te verwezenlijken. Er ligt hier een hele uitdagende klus. De ambitie van de club is om weer richting Europees voetbal te gaan.”

Lees ook | SC Heerenveen krijgt met Ferry de Haan een integere en kundige voetbalbaas

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen
Video