Fenna Kalma toegevoegd aan Oranje-selectie

Fenna Kalma, hier in actie voor FC Twente, is opgeroepen voor het Nederlands elftal. Foto ANP

Aanvalster Fenna Kalma uit Haskerhorne is door bondscoach Sarina Wiegman opgeroepen voor het Nederlands vrouwenvoetbalteam, dat momenteel in Frankrijk een toernooi speelt ter voorbereiding op de Olympische Spelen.

De 20-jarige Kalma, oud-spits van Heerenveen en nu spelend bij FC Twente, maakte vrijdag nog deel uit van Jong Oranje dat oefende tegen Zweden (1-1). Wiegman heeft haar nu overgeheveld naar de A-selectie omdat topscorer Vivianne Miedema in Frankrijk geblesseerd is geraakt.

Eerder in de week haakte Victoria Pelova (Ajax) af met een knieblessure. Kalma werd al een keer eerder opgeroepen voor de A-selectie, maar maakte nog geen speelminuten.

Wiegman zag zaterdag Aniek Nouwen en keeperstrainer Erskine Schoenmakers uit voorzorg het trainingskamp verlaten, vanwege een aangescherpt advies van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant om bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken en thuis te blijven. Nouwen en Schoenmakers zijn woonachtig in Noord-Brabant en hebben last van hoesten en verkoudheid, maar zijn koortsvrij. Onder 23-keeperstrainer Eline Sol, ex-keeper van Willem II, Telstar en SC Heerenveen, neemt de rest van het trainingskamp de taken van Schoenmakers over.

Oranje begon het toernooi met 0-0 tegen Brazilië. Ook zaterdagavond kon tegen Canada niet worden gescoord: 0-0. Dinsdag wacht het derde en laatste duel, met Frankrijk. Loes Geurts (Hichtum) en Sherida Spitse (Sneek) zijn de andere Friese speelsters bij Oranje.

home
net-binnen
menu