Federer: met deze rug 88 titels gewonnen

Roger Federer heeft de zorgen over zijn fysieke toestand weggewuifd. De 34-jarige Zwitser moest zich vorige maand vanwege een rugblessure afmelden voor Roland Garros, nadat hij 65 grandslamtoernooien op rij had gespeeld. Op Wimbledon is Federer weer van de partij, naar eigen zeggen fit genoeg om op jacht te gaan naar zijn achtste titel op het 'heilige' gras in Londen.

,,Met deze rug heb ik 88 titels gepakt, dus ik ben er best tevreden mee'', zei de Zwitser zaterdag op de All England Club. ,,Soms geeft mijn rug wat problemen, maar dat zij zo. De beslissing om niet in Parijs te spelen, was heel makkelijk te nemen. Het was voor Wimbledon, voor de rest van het seizoen, voor de rest van mijn carrière en de rest van mijn leven.''

De rug van de Zwitserse meester had rust nodig, maar voelt nu goed genoeg aan om met ambities aan Wimbledon te beginnen. ,,Met al het succes dat ik hier heb gehad, zit ik vol motivatie om goed tennis te laten zien'', aldus Federer, die dit jaar ook al een tijdje aan de kant stond vanwege een knieblessure.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement