Fans Wales dreigen kwartfinale te missen

Heel wat supporters van Wales dreigen vrijdagavond de kwartfinale van het EK te missen. Honderden Welshmen hebben voor de ingang van de Kanaaltunnel bij Folkestone te maken met lange vertragingen, veroorzaakt door technische problemen. Sommige fans wachten al drie uur tot ze de trein naar Frankrijk kunnen nemen.

De Europese voetbalbond UEFA is op de hoogte van het oponthoud. De UEFA houdt echter vast aan het aanvangstijdstip van 21.00 uur in Lille, waar Wales met België strijdt om een plek in de halve finales. ,,Het grootste deel van de fans met een kaartje voor de wedstrijd zal op tijd in Lille zijn'', aldus de bond in een verklaring. ,,De wedstrijd begint daarom gewoon op het afgesproken tijdstip. De UEFA houdt de situatie wel nauwlettend in de gaten.''

Naar verwachting komen zo'n 20.000 voetbalfans uit Wales naar Lille, om de wedstrijd in het stadion of op het supportersplein te zien. De Welshmen zullen qua aantal worden overtroffen door de Belgen. Vele tienduizenden fans van de 'Rode Duivels' gaan naar de Franse stad, die dicht bij de Belgische grens ligt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement