FIFA strooit met miljoenen, ondanks verlies

Ondanks een jaar waarin de FIFA liefst 122 miljoen dollar verlies maakte, strooit de wereldvoetbalbond toch met geld. De aangesloten landen gingen vrijdag op het congres in Mexico-Stad gretig akkoord met het voorstel van voorzitter Gianni Infantino om elk FIFA-lid een bedrag van maximaal 5 miljoen dollar te geven. Dat betekent een extra kostenpost voor de mondiale bond van ruim 1 miljard.

Toch rekent de nieuwe voorzitter erop dat de FIFA binnen twee jaar weer winst maakt. Afgelopen jaar was de mondiale bond veel geld kwijt aan onvoorziene kosten, veelal aan advocaten. De FIFA werd geplaagd door grote corruptieschandalen en had het daarom druk met juridische zaken. Heel wat kopstukken verdwenen de afgelopen maanden van het voetbaltoneel, onder wie Sepp Blatter en Michel Platini.

Voor het eerst in dertien jaar moest de FIFA daarom rode cijfers schrijven, 122 miljoen dollar (108 miljoen euro) om precies te zijn. De royaal gevulde schatkist in Zürich teerde daardoor iets in. Het weerhield Infantino er niet van zijn verkiezingsbelofte waar te maken. Hij schonk ieder land 5 miljoen, dat moet worden besteed aan onder anderen jeugd- en vrouwenvoetbal.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement