FIFA-baas Infantino ontevreden over salaris

Rustig lijkt het bij de FIFA maar niet te worden. Gianni Infantino, de opvolger van de veelbesproken Sepp Blatter, komt steeds meer onder vuur te liggen. Zondag kwam via de Zwitserse krant Tagesanzeiger een geluidsopname van een vergadering van de wereldvoetbalbond openbaar. Daarop is te horen dat Infantino ontevreden is over het hem voorgestelde salaris.

Het gaat om een bestuursvergadering van 12 mei in Mexico. ,,Ik heb het aanbod niet geaccepteerd, omdat het beledigend was. Mijn voorganger heeft vorig jaar 3,6 miljoen euro verdiend. Het aanbod voor mij was minder dan de helft daarvan'', zegt Infantino tijdens die vergadering, zo is te horen in de geluidsopname.

Afgelopen week meldde de krant Frankfurter Allgemeine al dat er bij de wereldvoetbalbond een document met tal van beschuldigingen tegen Infantino ligt. Daarbij zou het onder meer gaan om vluchten met privéjets en voorkeursbehandeling bij het aannemen van personeel. De FIFA heeft zich tot dusverre niet over de publicatie uitgelaten.

Begin deze maand meldde Die Welt al dat Infantino FIFA-medewerkers opdracht zou hebben gegeven om geluidopnames van een besloten bestuursvergadering in Mexico-Stad te vernietigen, iets wat tegen de regels is. Die opnames kwamen zondag dus online.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement