FIFA-baas Infantino: ik steel niets

Voorzitter Gianni Infantino van de wereldvoetbalbond FIFA wijst alle beschuldigingen over mogelijk machtsmisbruik van de hand. De 46-jarige Zwitser is amper drie maanden na zijn aantreden al in opspraak gekomen, omdat hij opdracht zou hebben gegeven om geluidopnamens van een besloten bestuursvergadering vorige maand in Mexico-Stad te vernietigen. Voor hem zou daardoor een voorlopige schorsing door de ethische commissie van de FIFA dreigen.

,,Helaas hebben wij een illegale kopie van de opname in onze administratie aangetroffen'', legde Infantino getergd uit tegenover Zwitserse media. ,,Ik kan verzekeren dat het origineel in goede handen is en beschikbaar is voor de betrokken autoriteiten.'' Infantino sloot niet uit dat hij mogelijk juridische stappen neemt wegens illegaal gebruik.

Volgens de geplaagde preses zal zijn jaarsalaris bij de FIFA onder de 2 miljoen euro gaan uitvallen. ,,Het bedrag wordt bekend zodra ik mijn contract heb ondertekend. Mijn vijanden willen mij als hebberig afschilderen. Maar ik steel niets. Voor alles wat ik in mijn leven heb verdiend, heb ik altijd gewerkt.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement