FC Utrecht krijgt geen geld meer voor Vorm

FC Utrecht hoeft niet meer te rekenen op een vergoedingssom voor doelman Michel Vorm. De eredivisieclub blijft na het eindoordeel van het internationaal sporttribunaal in Lausanne (CAS) met lege handen achter.

FC Utrecht had bij het CAS een zaak aangespannen tegen Swansea City. De club uit Wales kocht Vorm in 2011 van FC Utrecht, dat contractueel een doorverkooppercentage van 30 procent op de keeper bedong. De doelman stapte in 2014 over naar Tottenham Hotspur. Volgens Swansea City was daarmee geen geld gemoeid, omdat er andere spelers in een ruil met de Spurs werden betrokken. FC Utrecht ontving door deze constructie niets meer voor Vorm.

FC Utrecht schakelde de wereldvoetbalbond FIFA in, die Swansea in het gelijk stelde. De eredivisieclub legde daarna de zaak voor bij het CAS, dat relatief lang over het eindvonnis deed. ,,Desalniettemin heeft het CAS onze bewering, dat Vorm binnen de uitruil een bepaalde waarde vertegenwoordigde, ongegrond verklaard'', concludeerde directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht teleurgesteld.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement