FC Twente sluit akkoord met gemeente

FC Twente heeft na weken van onderhandelen alsnog een akkoord met de gemeente gesloten. Daardoor gaat de club uit Enschede niet failliet.

Betrouwbare bronnen bevestigen berichtgeving van Tubantia daarover. De voornemens worden woensdagochtend door de betrokken partijen bekendgemaakt. Het college van burgemeester en wethouders moet het akkoord op 24 juli nog goedkeuren.

FC Twente hoeft volgens het nieuwe akkoord twee jaar lang geen rente en aflossing te betalen op een gemeentelijke lening. Club, investeerders, schuldeisers en gemeente gaan ook werken aan een plan voor schuldsanering. Daarvoor moet FC Twente wel een goed plan voor gezonde bedrijfsvoering overleggen.

Enschede komt de uit de eredivisie gedegradeerde club de komende twee jaren in totaal met 4 miljoen euro tegemoet. Zo'n dertig Twentse bedrijven komen nu ook met miljoenen over de brug.

De sponsors wilden aanvankelijk dat de gemeente Enschede ook nog een extra garantstelling van 7 miljoen euro zou afgeven. Daar is politiek geen draagvlak voor. Enschede heeft FC Twente al 17 miljoen geleend en staat daarnaast voor 8,4 miljoen garant.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement