FC Twente mist Assaidi tegen Heerenveen

FC Twente moet het zaterdag in de confrontatie met sc Heerenveen stellen zonder Oussama Assaidi. De linksbuiten heeft een bovenbeenblessure. Assaidi raakte donderdag tijdens de training geblesseerd en mist daardoor het weerzien met zijn oude club. De Marokkaan speelde tussen 2009 en 2012 voor de Friezen en verdiende daar een transfer naar Liverpool.

Tegenover de afwezigheid van Assaidi staat de terugkeer van Bersant Celina. De Kosovaarse spelmaker van Twente miste de laatste twee wedstrijden vanwege een schorsing. Zonder Celina verloor de ploeg van trainer René Hake van Feyenoord (0-2) en speelde het gelijk bij Excelsior (1-1). Verdediger Jos Hooiveld en aanvaller Dylan Seys keren ook terug in de selectie, nadat ze het duel met Excelsior vanwege ziekte hadden gemist.

Bij Heerenveen moet de Noorse huurling Martin Ødegaard van Real Madrid zijn basisplaats vermoedelijk afstaan aan Pelle van Amersfoort. De verdedigers Jerry St. Juste, Lucas Bijker en Wout Faes zijn geschorst, Shay Facey is net als aanvoerder Stijn Schaars nog geblesseerd. Trainer Jurgen Streppel moet dus puzzelen. ,,Maar als je niet veel puzzelstukjes hebt, wordt het ook weer makkelijker'', zei hij vrijdag.

Heerenveen is de nummer zes van de ranglijst, FC Twente heeft als nummer acht twee punten minder.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement