FC Twente krijgt meer tijd van Enschede

FC Twente heeft van de gemeente Enschede tot 31 december de tijd gekregen om gebruik te maken van de garantstelling van 32 miljoen euro. De gemeenteraad stemde in met het voorstel van het college om de termijn te verlengen van 1 mei tot eind dit jaar. Dat geeft de financieel geplaagde voetbalclub wat meer tijd en ruimte om orde op zaken te stellen.

De gemeenteraad stemde eind vorig jaar in met een reddingsplan voor FC Twente. Om een faillissement te voorkomen, besloot Enschede garant te staan voor een bedrag van 32 miljoen euro. FC Twente kan hierdoor de gemeentelijke lening van 17 miljoen die het kreeg voor de bouw van het stadion direct aflossen en andere schulden herfinancieren. Als de club ophoudt te bestaan, zou de gemeente die 17 miljoen niet terugzien.

De licentiecommissie van de KNVB beslist op 9 mei, een dag na de laatste competitiewedstrijd, of Twente kan verdergaan. Dankzij de hulp van de gemeente krijgt de geplaagde club wat lucht in de poging de komende twee meetmomenten uit de zogenoemde categorie 1 te komen. FC Twente moet de komende twee meetmomenten de stap naar de veilige categorie 2 zien te maken. Of het zover komt, hangt af van de licentiecommissie, die onder meer voor 1 mei wil weten of de club een akkoord heeft bereikt met de schuldeisers.

FC Twente kreeg begin deze maand drie winstpunten in mindering opgelegd, omdat het weer niet tijdig had voldaan aan een doelstelling uit het plan van aanpak, dat gericht is op financieel herstel. Vorig seizoen gebeurde dat ook al twee keer wegens wanbeleid. Een nieuwe overtreding zou het verlies van de proflicentie betekenen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement