FC Twente bevestigt akkoord reddingsplan

FC Twente kan voorlopig weer vooruit. De armlastige club uit Enschede heeft bevestigd dat er een akkoord is bereikt tussen alle betrokken partijen over een reddingsplan. ,,Deze steun voor FC Twente is een ongekende bundeling van krachten in onze regio'', liet directeur Erik Velderman opgelucht weten.

Dinsdagavond laat werd al bekend dat de naar de eerste divisie gedegradeerde club een deal had gesloten met de gemeente. ,,Het college van burgemeester en wethouders van Enschede heeft besloten FC Twente te willen helpen met uitstel van betaling van rente, aflossing en risicopremie van de lening van de gemeente'', meldde de volksclub.

Eerder hadden al 19.000 seizoenkaarthouders en 2500 sponsoren hun ,,onvoorwaardelijke steun'' aan FC Twente getoond. Ook een groep Twentse investeerders schaarde zich op ,,bijzondere wijze'' achter de club, met een lening die kan oplopen tot 14 miljoen euro.

Geen rente en aflossing

Volgens eerdere berichtgeving van Tubantia hoeft FC Twente dankzij het akkoord onder meer twee jaar lang geen rente en aflossing te betalen op een gemeentelijke lening. Daarnaast hebben de betrokken partijen afgesproken om in september gesprekken te gaan voeren over een herstructurering van FC Twente, die moet leiden tot een levensvatbare onderneming.

Volgens FC Twente ligt er nu een stabiele financiële basis. ,,Die is nodig om de ambitie van de club om binnen twee jaar weer terug te keren in de eredivisie, te realiseren. Om op korte termijn de selectie vorm te kunnen geven hebben de investeerders FC Twente alvast toegezegd tijdig voor financiële middelen te zullen zorgen.''

Volgens Velderman, die woensdagmiddag nog een nadere toelichting geeft, mag iedereen trots zijn op de Twentse saamhorigheid. ,,Er is nog veel werk aan de winkel, maar met deze steun kunnen de technische mensen met volle kracht vooruit. Alles moet erop gericht zijn dat we met FC Twente zo snel mogelijk terugkeren in de eredivisie.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement