FC Groningen neemt Zeefuik over van Ajax

Verdediger Deyovaisio Zeefuik blijft bij FC Groningen. De eredivisieclub heeft de twintigjarige Amsterdammer overgenomen van Ajax. Hij speelde in het afgelopen half jaar al op huurbasis voor de noorderlingen. Zeefuik ondertekent bij FC Groningen een contract voor drie seizoenen. Zijn verbintenis bij Ajax liep nog door tot medio 2019.

Zeefuik maakte in april 2017 zijn debuut in het eerste elftal van Ajax. Hij was in negen officiële wedstrijden actief voor de Amsterdamse hoofdmacht. Zeefuik, de jongere broer van aanvaller Género Zeefuik (ex-FC Groningen), speelde vanaf 2006 in de jeugdopleiding van Ajax.

Voor FC Groningen kwam hij in dertien officiële duels uit. Manager technische zaken Ron Jans reageerde opgetogen op de definitieve komst van Zeefuik. ,,Deyovaisio is een sterke, snelle, agressieve verdediger met een goed loopvermogen, die heeft aangetoond heel goed te passen bij de speelwijze en mentaliteit van FC Groningen. Hij is in korte tijd uitgegroeid tot een vaste kracht in het eerste elftal en één van de publiekslievelingen van de ploeg.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement