FC Groningen mogelijk zonder fanatieke fans tegen SC Heerenveen

FC Groningen moet het op vrijdag 10 april in de noordelijke derby tegen sc Heerenveen mogelijk stellen zonder de steun van de fanatieke aanhang.

De aanklager betaald voetbal wil dat een deel van het stadion van Groningen leeg blijft, omdat enkele weken geleden voorafgaand en tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax (2-1) vuurwerk werd afgestoken. Het duel moest zelfs even worden onderbroken, omdat er vuurwerk op het veld was gegooid.

De aanklager heeft de club een schikkingsvoorstel gedaan die bestaat uit een boete van 17.500 euro en een leeg Vak F tijdens een van de komende thuiswedstrijden, in dit geval de derby tegen Heerenveen. Vak F op de Tonny van Leeuwen-tribune in het Groningse stadion is de vaste plek van de fanatieke aanhang. Aan het begin van dit seizoen moest dat vak tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente voor straf ook al leeg blijven.

De clubleiding heeft het schikkingsvoorstel in beraad. Groningen kan de zaak laten voorkomen bij de tuchtcommissie, maar de kans bestaat dat de straf dan zwaarder wordt.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PREMIUM-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PREMIUM-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder PREMIUM, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement